Yhdyssanojen yhdisteleminen on erihauskaa puuhaa, kunhan sen jujun vain oikein ymmärtää.. :)

Pari asiaa, mitä kannattaa huomioida samalla kun ehdottelette tai kirjoittelette yhdyssanarimpsuja ylös:

  • Pyri yhdistämään kaksi kahden sanan yhdyssanaa toisiinsa niin, että yhdistetty sana on kolmen suomenkielen sanan mittainen. Toki on olemassa herkullisia yhdistelmiä missä on neljä sanaa (1 kahden sanan yhdyssana + 3 sanan yhdyssana = esimerkiksi lapsivesiliukumäki), mutta perus-settinä voisimme pitää tätä kolmen sanan yhdyssanaa.
  • Parhaimpaan tai nautinnollisimpaan lopputulokseen pääsette, kun yhdyssanojen parit muodostuvat oikeaoppisista yhdyssanoista, eikä niinkään ”kuulon” perusteella syntyvistä yhdistelyistä. Eli EI esimerkiksi ”jännitysromanikulttuuri”, koska ensimmäisen sanaparin pitäisi olla jännitysromaani (kahdella a:lla) ja toinen taasen romanikulttuuri.. Näin ollen sana ei oikein toimi kuin äännettynä.
  • Toisena on hyvä pyrkiä täysin hurjiin ja toisiinsa kuulumattomien yhdyssanaparien yhdistelyihin! Näin sanoista voi tulla abstraktin tarkoituksen tai kenties vain löysästi kirosanavoittoisen rimpsun sijaan aidosti ja oikeasti ristiriitaisuudellaan naurattava kolmoisyhdyssana! :) Kuvitteleppa vaikka väriliitukausi, pupujussipaita tai vaikka kitupiikkisika.
  • Pikanttia lisämaustetta sanojen yhdistelyyn tuo toki härski asenne, alatyyliset sanavalinnat ja kaksimieliset letkautukset! :)

Tämän sivuston kautta voit selata rakennettua ja koottua yhdyssanakirjaa mahdollisesti ehdottaa piirrettäviä sanoja tai tukea sanaehdotuksia äänestämällä!

Pikkasen lisää voi lueskellä ”Tietoa sivuista”-sivun kautta, missä kerrotaan parilla esimerkillä (perusmatikka-esimerkein) kuinka sanoja yhdistellään ja jopa linkkejä niihin. Samalla avautuu tietoja piirtäjästä..

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostelu: 2.7/5 (10 ääntä annettu)